Noutati Blog

Cand se schimba kit-ul de distributie ?
06 Nov / 2014

Cand se schimba kit-ul de distributie ?

Atunci cand afli ca trebuie sa schimbi kit-ul de distributie te gandesti deja la niste cheltuieli majore. Schimbarea distributiei este o operatiune complexa si destul de costisitoate, care depaseste pretul unei revizii normale (ex.filtre si ulei), in functie de masina, de piesele pe care le alegem si de service. De aceea toata lumea se intreaba cand si daca se schimba kitul de distributie. Nu toate masinile au acelas tip de distributie, sunt masini cu distributie pe curea si masini cu distributie pe lant. Pe langa distributie, se recomanda schimbarea pompei de apa, a curelelor de transmisie, de accesorii si a rolelor aferente daca este cazul.

Placute de frana, discuri de frana, sistem de franare
28 Sep / 2014

Placute de frana, discuri de frana, sistem de franare

Placutele de frana sunt componente ale sistemului de franare al unui autovehicul, care asigura franarea, respectiv oprirea acestuia, prin folosirea fortelor de frecare dintre placute si discul de frana, prin comanda conducatorului auto asupra sistemului de franare. Calitatea placutelor de frana este foarte importanta pentru franarea in conditii optime si oprirea in timp util a masinii pe care o conducem. Placutele de frana nu lucreaza singure, ele facand parte dintr-un sistem de franare foarte complex format din mai multe elemente : discuri de frana, etrieri, pompa centrala de frana, servofrana(booster), conducte si furtune prin care circula lichid de frana facand posibila functionarea hidraulica a acestui sistem.

Problemele kitului de ambreiaj
07 Aug / 2014

Problemele kitului de ambreiaj

Ambreiajul, la fel ca si celelalte componente ale unui autoturism nu are o durata de functionare vesnica. Odata cu parcurgerea kilometrilor, fetele discului de ambreiaj se uzeaza iar acesta incepe sa patineze, acest lucru se intampla de obicei mult mai repede decat ar trebuii, autoturismelor care circula in mediul urban unde traficul este foarte aglomarat si necesita opriri si porniri dese cu schimbari dese ale treptelor de viteza. 

Igienizarea sistemului de climatizare auto
28 Apr / 2014

Igienizarea sistemului de climatizare auto

 Odata cu apropierea verii si cresterea temperaturii incepem sa folosim instalatiile de climatizare din dotarea propriilor autoturisme. Multi dintre noi ne confruntam cu un miros foarte neplacut in interiorul masinii atunci cand pornim sistemul de aer conditionat auto. Acest miros neplacut este cauzat de praf, bacterii si tot felul de micro-organisme care ajunse in sistemul de climatizare gasesc un mediu ideal de a forma agenti alergeni, iar acestia pot duce la iritarea cailor respiratorii, a ochilor si ne pot provoca tot felul de reactii alergice (raceli, stranut, tuse, dureri in gat, etc).

Afişare 1 - 4 din 4 (1 Pagini)