Igienizarea sistemului de climatizare auto

Igienizarea sistemului de climatizare auto

Publicat in: Noutati Data adaugarii: 2014-04-28 Comentarii: 0

 Odata cu apropierea verii si cresterea temperaturii incepem sa folosim instalatiile de climatizare din dotarea propriilor autoturisme. Multi dintre noi ne confruntam cu un miros foarte neplacut in interiorul masinii atunci cand pornim sistemul de aer conditionat auto. Acest miros neplacut este cauzat de praf, bacterii si tot felul de micro-organisme care ajunse in sistemul de climatizare gasesc un mediu ideal de a forma agenti alergeni, iar acestia pot duce la iritarea cailor respiratorii, a ochilor si ne pot provoca tot felul de reactii alergice (raceli, stranut, tuse, dureri in gat, etc).

 

     Eu am rezolvat aceasta problema foarte eficient si mult mai usor decat ma asteptam, prin folosirea spray-ului de curatare AC de la Winn’s Airco Fresh. Aceasta este un tratament AC foarte eficient, bazat pe agenti activi, solubili in apa, ideal pentru sistemele de aer conditionat ale masinilor, autocamioanelor, barcilor de agrement indiferent daca au sau nu filtru de polen.

Metodele de curatare a sistemului de climatizare auto

     Metodele de utilizare sunt foarte simple si sunt detaliate si in prospectul produsului. Cea mai recomandata este prin administrarea directa a solutiei in compartimentul de admisie al sistemului de AC,care de obicei este situat in partea dreapta. Trebuie sa demontati filtrul de polen si sa directionati circularea aerului doar prin grilele de aerisire centrale. Pentru sistemul AC automat : setati daca se poate modul ECO sau opriti aerul conditionat, reglati temperatura la minim, setati pe circularea aerului din exterior si dati viteza aerotermei la maxim. Pentru sistemul AC manual : opriti aerul conditionat, reglati temperatura pe rece, directionati circularea aerului doar din exterior si reglati pe cea mai mare treapta de vitaza. Agitati bine sprey-ul Wynn’s Airco Fresh si pulverizati solutia in galeria de admisie AC timp de trei minute cu intervale de trei secunde de presiune mare. Montati filtrul de polen, de preferabil unul nou dupa fiecare tratament .

     Este foarte important sa aerisim cateva minute masina inainte de a porni la drum. Toti stim ca bordul, scaunele, tuburile de aer si in general toate componentele interioare ale masinii sunt fabricate din materiale plastice si sintetice. Putin stim insa ca aceste materiale, expuse la lumina soarelui si la temperaturi ridicate degaja “Benzen” o substanta cancerigena, care afecteaza cu usurinta rinichii, ficatul, cauzează anemie şi reduce celulele albe din sânge fiind foarte greu eliminata de corpul uman.

     Nivelul admis de “Benzen” este de 50 mg/ mp. O masina parcata untr-un spatiu interior, cu geamurile inchise, va contine intre 400-800 mg – de opt ori nivelul admis. Daca masina este parcatala soare, la o temperatura in interior de peste 60 de grade, nivelul de “Benzen” poate ajunge pana la 2000-4000 mg – de 40 de ori peste nivelul admis. Persoanele care intra in masina, pastrand geamurile inchise, inevitabil vor inhala cantitati excesive de toxine.

     Nu dai importanţă mirosului de plastic încins din maşina ta, pentru că te grăbeşti, dar fiind atent la aceste mici detalii poti sa iti imbunatatesti nivelul de confort si sa iti protejezi organismul.

Taguri: spray curatare AC

Lasa un comentariu

Captcha