Problemele kitului de ambreiaj

Problemele kitului de ambreiaj

Publicat in: Informare Clienti Data adaugarii: 2014-08-07 Comentarii: 0

Ambreiajul, la fel ca si celelalte componente ale unui autoturism nu are o durata de functionare vesnica. Odata cu parcurgerea kilometrilor, fetele discului de ambreiaj se uzeaza iar acesta incepe sa patineze, acest lucru se intampla de obicei mult mai repede decat ar trebuii, autoturismelor care circula in mediul urban unde traficul este foarte aglomarat si necesita opriri si porniri dese cu schimbari dese ale treptelor de viteza. 

 

                                                           

     Cele mai multe cazuri in care ambreiajul de uzeaza premaur se datoreaza modului de condus necorespunzator. Din nestiinta sau ignoranta, multi soferi conduc in permanenta cu piciorul pe ambreiaj si il solicita la orice manevra, pentru ca asa considera ca pot controla in totalitate masina. Unii soferi nu elibereaza complet pedala de ambraiaj in prima viteza, pentru ca e… prima treapta si oricum schimba repede a doua, sau pentru ca doresc sa schimbe repede vitezele si mentin piciorul usor apasat pe pedala pana in ultima treapta de viteza. Alti soferi tin ambreiajul calcat la semafor, iar in acest fel suprasolicita si rulmentul de presiune ducand la defectarea acestuia.  Concluzia este ca nu trebuie sa folosim pedala de ambreiaj decat atunci cand este nevoie, la schimbarea treptelor de viteza sau la decuplarea acestora.

Indentificarea problemelor abreiajului

     Identificarea problemelor ambreiajului, este destul de dificila pentru ca multe defecte pot cauza simptome asemanatoare. Vibratiile, zgomotele, patinarea, intarirea pedalei de ambreiaj, ingreunarea schimbarii treptelor de viteza pot fi cauzate de netezirea sau arderea suprafetelor de frictiune ale discului sau al placii de ambreiaj, uzarea rulmentului de presiune, deformarea volantei simple sau daca volanta este cu masa dubla uzarea arcurilor acesteia. Vibratiile ambreiajului pot fi cauzate si de uzarea sau ruperea suportilor de motor sau ai cutiei de viteze, a crucilor cardanice sau datorita deteriorarii furcii de debreiere.De aceea, pentru a evita stricarea ambreiajului si implicit cheltuirea unor sume foarte mari de bani, va recomand sa faceti o constatere intr-un service autoriazt RAR, imediat ce apar semne ca ambreiajul nu mai functioneaza corespunzator si sa inlocuiti piesele stricate numai cu piese noi si de buna calitate.

                                                                         

kit ambreiaj Luk

kit ambreiaj Valeo

 

Prezentarea principalilor producatori a kit-urilor de ambreiaj

 

 

- LUK

 •      Marca a grupului german Schaeffler, activează prin cele trei mărci ale sale, LuK, INA si FAG, în sectorul auto si industrial în vederea realizării unor procese rapide şi flexibile de fabricaţie, dezvoltând parţial tehnologii, maşini şi comenzi proprii.
 •      Ambreiajele LuK ocupa primul loc in preferintele producatorilor de automobile 35% dintre automobile sunt echipate cu ambreiaj LuK.
 •      Lider in cadrul furnizorilor OE, gama larga de produse, nivel calitativ ridicat recunoscut pe piata, 98% acoperire parc auto.

 

 

- Sachs

 •      Face parte din grupul german ZF
 •      Marcile ZF sunt Lemförder, Boge (componente identice cu Lemförder sau Sachs vandute sub alta sigla), Sachs (amortizoare, rulmenti de sarcina, ambreiaje) si ZF Parts (casete de directie si pompe servodirectie).
 •      După ambreiajele Luk,Sachs ocupa locul doi in preferinţele producătorilor de autoturisme. Majoritatea productiei de ambreiaje Sachs este trimisa direct producatorilor de autovehicule fiind inclusa in prim montaj.
 •      Avantajele Sachs : o pozitie puternica in cadrul furnizorilor OE, gama larga de produse, nivel calitativ ridicat recunoscut pe piata.

 

 

Valeo

 

 

 •  Este un grup industrial independent pe deplin axat pe proiectarea, producerea şi vânzarea de componente, sisteme integrate şi module pentru industria de automobile, în special pentru reducerea emisiilor de CO2, se numără printre furnizorii de top din industria auto. 
 • Despre ambreiaje, Valeo sustine ca la fiecare doua masini, una este echipata cu ambreiaj Valeo datorita furnizari OE si a productiei ridicate de materiale de frictiune. 
 • Inovatii considerabile pentru Valeu sunt : 
 • Kiturile 4P : kituri pentru inlocuirea volantei cu mase duble cu cea solida cu pastrarea caracteristicilor acesteia.
 • Ambreiajul HEC : inlocuieste placa cu autoreglare pastrand caracteristicile acesteia.

 

  

Exedy

 

 

 •  Alternativa optima pentru masinile asiatice 
 • Calitate superioara, furnizor OE principal in Japonia si Kereea 
 • Majoritatea masinilor asiatice sunt echipate din fabrica cu ambreiaje Exedy. 
 • Impreuna cu Dynax, marca care apartine tot companiei Exedy si face exclusiv cutii automate si ambreiaje pentru cutii automate, acopera aproape suta la suta gama auto din Asia, avand 11 centre de productie in Japonia si 23 in toata lumea. 
 • Punctul forte al celor de la Exedy este producerea ambreiajelor pentru masini de competitie.

                            

Taguri: probleme kit ambreiaj kit ambreiaj recomnadari kit ambreiaj

Lasa un comentariu

Captcha